Prinses Arianelaan 49 , 3708 XG, Zeist

 • 299 m²
 • 179 m²
 • 3
 • A++++
€ 1.250.000 k.k.
Deze woning bezichtigen?
Vraag een bezichtiging aan via onze online tool.

Omschrijving

Duurzaam en magistraal wonen aan de rand van het bos? Gloednieuwe ecologisch gebouwde vrijstaande villa op prachtige en bovendien autoluwe locatie aan het einde van een doodlopende laan. Deze unieke villa staat direct grenzend zonder enige afscheiding aan het bos....

Toon meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 179 m²
Aantal slaapkamers 3 slaapkamers
Aantal kamers 6 kamers

Buurtstatistieken Kerckebosch

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

Downloads

Duurzaam en magistraal wonen aan de rand van het bos?

Gloednieuwe ecologisch gebouwde vrijstaande villa op prachtige en bovendien autoluwe locatie aan het einde van een doodlopende laan. Deze unieke villa staat direct grenzend zonder enige afscheiding aan het bos. Vanuit verschillende woonvertrekken en het achterterras is er schitterend uitzicht en direct toegang tot het bos. Vanuit deze villa is de schaapskooi en het vrij toegankelijke landgoed Heidestein binnen enkele minuten wandelen te bereiken. Een dagelijks rondje door het bos, over de heide, langs het water dragen bij aan een hoge mate van levensgeluk. Daarbij ligt deze locatie zeer dicht bij alle dagelijkse voorzieningen zoals wijkwinkelcentrum Kerckebosch, openbaar vervoer waaronder een NS station Driebergen Zeist op 7 minuten fietsafstand met Utrecht CS op 8 minuten afstand en Amsterdam CS en Schiphol op 30 en 40 minuten met de trein. Er zijn goede en diverse basisscholen en veel sportvoorzieningen zoals zaalsporten in de eigen wijk, veldsporten zoals hockey, korfbal en dergelijke. Wonen in Kerckebosch is uniek in Nederland, te midden van het groen met alle voorzieningen binnen handbereik.

De vernieuwde wijk Kerckebosch heeft een aantal aansprekende en prijswinnende ontwerpen. De stedenbouwkundige aard is vernieuwend en uiterst doordacht doorgevoerd. Dit object is een onderdeel van de wijk met de naam Elix, een uniek ''sustainable living and community''. Een ecologische bouwer heeft de woning met de nieuwste ecologische inzichten gebouwd en het voldoet ruim aan alle bouwnormen. Het gekruislaagde (CLT) hout is 50 cm dik, de isolatie bestaat uit vlas, de ramen hebben 3 lagen en de buitenkant is uit weerbestendig bamboe. Door de warmtepomp en het ventilatiesysteem in combinatie met het hout is het klimaat uiterst prettig in de woning. De bewoners van ELIX waren niet alleen pioniers, maar vooral mensen die het belangrijk vinden duurzaam en inclusief te leven met een dagelijks leven voor mensen van alle leeftijden, achtergronden en woonsituaties. Zo is er een gezamenlijke moestuin en een wormenhotel. De bewoners van ELIX delen de liefde voor de natuur zowel binnen- als buiten. Elke dag voelt het op deze unieke plek een beetje als vakantie.

Begane grond:
Entree aan de zijkant van de villa. Hal, met garderobekast, meterkast, toilet met fontein en zorg uitgekozen tegels en fontein, toegang naar woonkeuken van 26 m² aan de voorzijde. In de woonkeuken is er een schuifpui die naar het terras aan de voorzijde leidt. De bamboe keukenopstelling is doordacht, voorzien van een dieper terrazzo aanrechtblad met een originele Winckelmans gootsteen en verschillende ingebouwde apparatuur. Dit zijn een kookplaat met plaatafzuiging, koelkast, vaatwasmachine, Quooker-kraan en combi-oven. Het terras dat aan deze woonkeuken grenst is 18 m². Vanuit de woonkeuken is de bijkeuken annex technische ruimte te bereiken. Hier bevinden zich onder andere de warmtepompinstallatie, de warmwaterinstallatie, gebalanceerd ventilatiesysteem en er is veel bergruimte aanwezig. Deze praktische ruimte is ook van buitenaf te bereiken. Dit door een deur die zich links van de voordeur bevindt. Vanuit de eerdergenoemde hal zijn nog twee vertrekken te bereiken. In eerste instantie is dit een slaapkamer van 10 m² met een mooi groot raam, mooi op maat gemaakte houten kasten en een bedstee die een volwaardig 2 meter bed bevat. Vervolgens de tweede slaapkamer van 12 m² met houten ingebouwde kasten en schuifpui die toegang geeft tot de prachtige achterterras en overgang naar het bos. Vanuit beide slaapkamers is de fraaie badkamer te bereiken. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, op maat gemaakte houten wastafelmeubel en op een aangename plaats is een vrijstaand ligbad geplaatst, de spiegel met lichtpunt kan aangepast. Door de heerlijke grote ramen kan er vanuit het bad fijn naar buiten gekeken worden met voldoende privacy. In de hal is nog een flinke trapkast onder de verdiepingstrap aanwezig. Vervolgens is er toegang tot een hal waar de zijentree en de trapopgang met ingebouwd licht in de trapleuning.

Eerste verdieping:
Een multifunctionele en fijn ingedeelde verdieping van maar liefst 45 m². Direct bovenaan de trap komt het bos je al tegemoet. Grote ramen markeren het geheel en door het plaatsen van de living op de eerste etage is de toetreding van daglicht optimaal. Drie grote raampartijen geven altijd zicht het bos in en is daarmee een unieke dagelijkse beleving van de natuur. Alle voorbereidingen voor een houtkachel of palletkachel zijn gemaakt, hij hoeft alleen nog maar gekocht, geplaatst en aangestoken te worden. Tussen de woonkamer en de 2e keuken is een aparte ruimte voor werk- of speeldoeleinden met op maat gemaakte kast. De 2e keuken, met een op maatgemaakte houten voorraadkast, bevindt zich aan de hofzijde van de villa en is 16 m² groot. Deze is gemaakt om te voorkomen dat je een trap of en af moet en ook makkelijk kunt dineren op deze etage en op het dakterras. Hier is eenzelfde iets kleiner keukenblok geplaatst met gelijkwaardige apparatuur. Dubbele (totaal 4) openslaande deuren leiden tot het dakterras van 14 m² waardoor het een verlengde is van de keuken. Hiervandaan is er aangenaam uitzicht over prachtige luchten, vliegende vleermuizen in de zomer en de ruime hof; een plek om in privacy te loungen en/of te dineren.

Tweede verdieping:
Opnieuw een volwaardige woonlaag. Riante en lichte werkkamer met uitzicht op het bos van 16m², hier kan overigens gemakkelijk een kamer extra gerealiseerd worden. Toegang tot slaapkamer van 10 m² met eigen badkamer van 4 m² voorzien van toilet, inloopdouche en wastafelmeubel. Alle sanitaire ruimten zijn voorzien van dezelfde tegels.

Bijzonderheden:
- De villa is gesitueerd op een stuk grond dat toebehoord aan de Vereniging van Eigenaren. De ruimte twee meter rondom de huizen en terrassen wordt gezien als privé ruimte.
- De bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren is voor nu € 99,- per maand en naar verwachting wordt dit in de toekomst minder.
- Er zijn rolluiken geplaatst voor de slaapkamers aan de begane grond voor privacy en veiligheid.
- Er zijn zonneschermen in de vorm van screens aanwezig bij de slaapkamer op de tweede etage.
- Er zijn 22 zonnepanelen aanwezig. Ieder zonnepaneel levert circa 375 Wattpiek op.
- Deze villa is gasloos en ontworpen om “nul op de meter” te hebben.
- De voorbereidingen voor een hout- of palletkachel zijn gerealiseerd, deze kan geplaatst worden in de woonkamer.
- Aan de zijkant van de villa is een houten berging aangebouwd. Deze is 3 m² groot.
- Bij de parkeerplaatsen behorende bij Elix zijn er op dit moment vijf laadpalen aanwezig, en een deelauto.
- er is recht op het gebruik van 1 parkeerplaats op het eigen terrein van de VVE. Verder bevinden zich er genoeg parkeerplaatsen in de omgeving.
- De verwarming en koeling wordt verzorgd met een bodem gekoppelde warmtepomp. De begane grond wordt verwarmd en gekoeld met vloerverwarming. Op de verdiepingen is er een combinatie van wand en vloerconvectors. In de ruimtes is CO2 meting aanwezig voor aansturing van ventilatie. Ventilatie is op basis van open roosters. De energieprestatie van de woning voldoet aan EPC 0.0 (BENG norm).
- Het is eventueel mogelijk om in te richten als mantelzorgwoning of dubbele bewoning. Er zijn immers twee entrees.
- Triple beglazing in de gehele villa.
- Optimaal geïsoleerd.
- Gebouwd op basis van CLT, dit staat voor Cross Laminated Timber, ook wel kruislaaghout of massieve houtbouw genoemd. CLT-hout is hout dat kruislings, uit minimaal 3 lagen is opgebouwd zodat het dezelfde sterkte en toepassingsmogelijkheden heeft als beton. Al het hout is bewerkt voor bescherming en om verkleuring tegen te gaan.
- Energielabel A++++.
- De beleving van groen is vanuit de villa fenomenaal.

The English text can be found below

Sustainable and majestic living on the edge of the forest? Brand new ecologically built detached villa in a beautiful and car-free location at the end of a dead-end street. This unique home is directly adjacent to the forest without any separation. There is beautiful view and direct access to the forest, from various living areas and the rear terrace. The sheepfold and freely accessible Heidestein estate can be reached within a few minutes' walk from this villa. A daily walk through the forest, over the heathland, along the water, contributes to a high level of wellbeing. In addition, this location is very close to all daily amenities such as the Kerckebosch district shopping center, public transport including a NS station Driebergen Zeist, 7 minutes by bike, with Utrecht CS 8 minutes away and Amsterdam CS and Schiphol 30 and 40 minutes by train. There are good and diverse primary schools and many sports facilities such as indoor sports in your own neighborhood, field sports such as hockey, korfball and the like. Living in Kerckebosch is unique in the Netherlands, surrounded by forests with all amenities within easy reach.
The renovated Kerckebosch district has a number of appealing and award-winning designs. The urban design is innovative and extremely well thought out. This object is part of the neighborhood called Elix, a unique ''sustainable living and community''. An ecological builder built the house with the latest ecological insights and it meets all construction standards. The cross-layered (CLT) wood is 50 cm thick, the insulation consists of flax, the windows have 3 layers and the exterior is made of weather-resistant bamboo. The heat pump and ventilation system in combination with the wood make the climate in the home extremely pleasant. The residents of ELIX were not only pioneers, but above all people who find it important to live sustainably and inclusively with people of all ages, backgrounds and living situations. There is a communal vegetable garden. The residents of ELIX share a love for nature, both indoors and outdoors. Every day feels a bit like a holiday in this unique place.

Villa layout:
The design and layout was done in collaboration with an interior designer and architect, there is still plenty of room to shape the house to your own taste.
Ground floor: The entrance is on the side of the villa. Hall, with wardrobe, meter cabinet, toilet with fountain and carefully selected tiles, access to kitchen/diner of 26 m² at the front. In the kitchen/diner there is sliding doors that lead to the front terrace. The bamboo kitchen layout is well thought out, with a deeper terrazzo countertop with an original Winckelmans sink and various built-in appliances. These are a stove with extractor fan, refrigerator, dishwasher, Quooker tap and combination oven. The terrace adjacent to this kitchen/diner is 18 m². The utility room can be reached from the kitchen/diner. Here you will find the heat pump installation, the hot water installation, a balanced ventilation system and there is plenty of storage space. This practical space can also be reached from outside. This is done through a door located to the left of the front door. Two more rooms can be reached from the aforementioned hall. Initially this is a bedroom of 10 m² with a beautiful large window, beautifully custom-made wooden cupboards and a box bed that contains a full-size 2 meter bed. Then the second bedroom of 12 m² with wooden built-in wardrobes and sliding doors that give access to the beautiful rear terrace and transition to the forest. The beautiful bathroom can be reached from both bedrooms. The bathroom has a walk-in shower, custom-made wooden washbasin furniture and a free-standing bathtub is placed in a pleasant place. The mirror with light point can be adjusted. The lovely large windows allow you to look outside from the bath with sufficient privacy. In the hall there is a large stair cupboard under the stairs. There is then access to a hall with the side entrance and the staircase with built-in light in the banister.

First floor: A multifunctional and nicely laid out floor of no less than 45 m². Immediately at the top of the stairs, the forest greets you. Large windows epitomize the whole and by placing the living room on the first floor, the entry of daylight is optimal. Three large windows always provide a view into the forest, making it a unique daily experience of nature. Preparations for a wood stove or pallet stove have been made, it only needs to be purchased, installed and lit. Between the living room and the 2nd kitchen is a separate space for work or play purposes with custom-made cupboards. The 2nd kitchen, with a custom-made wooden pantry, is located on the court side of the villa and is 16 m². This is made to prevent you from having to go down stairs and also to easily dine on this floor and on the roof terrace. The same slightly smaller kitchen unit has been placed here with equivalent equipment. Double (4 in total) patio doors lead to the 14 m² roof terrace, making it an extension of the kitchen. From here there is a pleasant view of beautiful skies, flying bats in summer and the spacious courtyard; a place to lounge and/or dine in privacy.

Second floor: Once again a full-fledged living floor. A spacious and bright office of 16m² with a view of the forest, an additional room can easily be created here. Access to bedroom of 10 m² with private bathroom of 4 m² with toilet, walk-in shower and washbasin. All sanitary facilities have the same tiles.

Details:
- The villa is situated on a piece of land that belongs to the Owners' Association. The area two meters around the houses and terraces is considered private space.
- The contribution to the Owners' Association is currently €99 per month and this is expected to decrease in the future.
- Roller shutters have been installed for the ground floor bedrooms for privacy and security.
- There are sunshades in the bedroom on the second floor.
- Thre are 22 solar panels. Each solar panel produces approximately 375 Watt peak.
- This villa is gas-free and designed to have “zero on the meter”.
- Preparations for a wood or pallet stove have been completed, which can be placed in the living room.
- A wooden shed has been added to the side of the villa. This is 3 m² in size.
- There are currently five charging stations and a shared car at the parking spaces belonging to Elix.
– you are entitled to use 1 parking space on the Owners’ Associations own grounds. There are also plenty of parking spaces in the area.
- Heating and cooling is provided with a ground-coupled heat pump. The ground floor is heated and cooled with floor heating. On the floors there is a combination of wall and floor convectors. CO2 measurement is available in the rooms to control ventilation. Ventilation is based on open grilles.
- It is possible to set up as a care home.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs € 1.250.000 k.k.
Servicekosten € 99
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar
Aanvaarding in overleg

Bouw

Soort woning villa
Woning type Woonhuis
Type woning vrijstaande woning
Recreatiewoning nee
Permanente bewoning ja
Bouwjaar 2022
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak plat dak

Locatie

Adres Prinses Arianelaan 49
Plaats Zeist
Provincie Utrecht
Land Nederland
Ligging
 • Aan bosrand
 • Aan park
 • In woonwijk
 • Vrij uitzicht
 • In bosrijke omgeving

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte 179 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 14 m²
Inhoud 663 m³
Perceeloppervlakte 299 m²
Totale woonoppervlakte 179

Indeling

Aantal verdiepingen 3
Aantal kamers 6 kamers waarvan 3 slaapkamers
Aantal woonlagen 3 woonlagen
Voorzieningen
 • Schuifpui
 • Glasvezel kabel
 • Zonnepanelen
 • Balansventilatie

Energie

Energielabel A++++
Isolatie
 • Volledig geisoleerd
 • Driedubbel glas
Verwarming
 • Warmtepomp
Warm water
 • elektrische boiler eigendom

Buitenruimte

Tuin
 • Tuin rondom
Hoofdtuin tuin rondom
Hoofdtuin achterom nee
Totale oppervlakte 168 meter

Bergruimte

Schuur/berging Aangebouwd hout
Voorzieningen
 • Voorzien van elektra
Isolatie
  Aantal schuren 1

  Parkeergelegenheid

  Garage
  • Geen garage
  Faciliteiten

   Onderhoud

   Onderhoud binnen uitstekend
   Onderhoud buiten uitstekend

   Overig

   Huidig gebruik Woonruimte
   Huidige bestemming Woonruimte

   Buurtstatistieken Kerckebosch

   Leeftijd buurtbewoners

   Huishoudens

   Koop/Huur

   Ontdek de woning

   Prinses Arianelaan 49, 3708 XG, Zeist
   Prinses Arianelaan 49, 3708 XG, Zeist
   Prinses Arianelaan 49, 3708 XG, Zeist

   Hier zult u wonen

   Prinses Arianelaan 49, 3708 XG, Zeist

   Results

   No results were found
   Deze woning bezichtigen?
   Vraag een bezichtiging aan via onze online tool.

   Gerelateerde woningen

   Krommestraat 70, 3811 CD, Amersfoort
   Krommestraat 70, 3811 CD, Amersfoort
   Bekijk alle afbeeldingen
   Uitgelicht
   Krommestraat 70
   3811 CD, Amersfoort
   • 409 m²
   • 8
   € 1.295.000 k.k.

   Deze website maakt gebruik van cookies

   Voor welke cookies geef je akkoord?

   Meer informatie