Dag nachtrust

Wist u dat de nachtrust van woningverkopers ook te maken heeft met de hoogte van de vraagprijs?

Het bepalen van de vraagprijs en inschatten van de verwachte opbrengst is altijd spannend. Het bepaalt voor de verkoper immers een deel van zijn of haar toekomstplannen. Dertig­duizend euro meer of minder is een enorm verschil, toch?

Daarom is het zo lastig dat er op dit moment soms te hoge vraag­prijzen worden geadviseerd. En dat is iets waar u als woningverkoper niet bij gebaat bent. Waarom niet?

Om te beginnen mist een te hoog geprijsde woning het voordeel van een goede start. De eerste paar weken van het verkoopproces heeft een woning de meeste aandacht van potentiële kopers. Als die al bij voorbaat afhaken omdat de woning buiten hun budget valt, worden verkoopkansen gemist.

Tegelijk neemt bij een te hoge vraagprijs de kans op een lang­durig verkoopproces toe. Iedereen weet dat hoe langer een woning te koop wordt aangeboden, de prijs onder druk komt te staan. Zeker als deze aantoonbaar te hoog is vast­gesteld. Uit ervaring weten wij dat een lang verkoopproces ook een bron van onzekerheid en spanning is. “Ik lig er hele nachten wakker van”, hoorden we al eens. En dan hebben we het nog niet over het feit dat een langer verkooproces u ­belemmert in het nemen van stappen.

Wat is verstandig als u uw woning wilt verkopen? Verstandig is om op basis van diepgaande marktinformatie een realistische vraagprijs te bepalen. Dat versnelt het verkoopproces en leidt soms zelfs tot een hogere opbrengst omdat de woning veel belangstellenden trekt.

Wij van Molenbeek Makelaars ­beschikken over alle denkbare marktkennis om samen met u een strategische vraagprijs te bepalen. Over deze kennis doen we trouwens niet geheim, die delen we in alle openheid met u. Daarom nemen we ook graag voldoende tijd om met u van gedachten te wisselen.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Voorjaarseditie Woningkrant 2024

Voorjaarseditie Woningkrant 2024

Molenbeek Makelaars publiceert de voorjaars-editie van de Wonen Werken & Leven krant...
Wintereditie Wonen, Werken & Leven

Wintereditie Wonen, Werken & Leven

Molenbeek Makelaars publiceert de winter-editie van de Wonen Werken & Leven krant 2023. Wat kunt u verwachten in onze...
Bekijk overzicht