Herbestemming Thomaskerk Zeist: verkoop gestart

Geschreven door Diederik Donker RM RT op 17 november 2023

Op zaterdag 30 september startte de verkoop van een uniek bouwproject: de herbestemming van de Thomaskerk in Zeist. Makelaars van Molenbeek Makelaars vertelden de vele belangstellenden meer over het plan dat de realisatie van vijf zelfbouwwoningen binnen de kerk omvat. Bovendien komen er op het kerkterrein aan de Oranje Nassaulaan drie laagbouwwoningen.

Iedereen die wel eens een maatkostuum of couturejurk heeft gedragen weet hoe comfortabel maatwerk is. Zo’n kledingstuk is je op ‘t lijf geschreven. Bij woningen ligt dit natuurlijk heel anders, daar staan maten, muren en indeling min of meer vast. In het plan Thomaskerk kopen toekomstig bewoners een lege woning, delen deze zelf in en zorgen voor afbouw en inrichting.

Alles kan en mag
Het bijzondere is dus dat de woningen in de Thomaskerk bouwrijp, casco en dus leeg wordt opgeleverd. Iedere bewoner deelt de eigen ruimte geheel naar eigen wens in en heeft zelf de regie over materiaalkeuze, afwerking en het te besteden budget. Een kleinere of juist grote woonkeuken, een thuiskantoor met uitzicht op de tuin, niveauverschillen tussen de diverse ruimten? Een vide of zwevende wenteltrap naar de eerste verdieping? Het kan en mag allemaal en zorgt ervoor dat de woning 100% aansluit op persoonlijke wensen en levensfase.

Licht en groen
Wat de woningen extra aantrekkelijk maakt: de unieke monumentale architectuur én de locatie. De architectuur is indrukwekkend en dat komt vooral door de overdadige lichtinval. De hele dag is er door de karakteristieke raampartij voldoende licht in het gehele huis. Het kerkgebouw wordt omzoomd door groen waar iedere bewoner zowel een eigen als gemeenschappelijke tuin heeft. De ligging aan de rand van de wijk Kerckebosch en op loopafstand van het winkelcentrum maakt de Thomaskerk nog aantrekkelijker.

Belangstelling?
Een project als de Thomaskerk is bijna enig in zijn soort. Tijdens de inschrijfperiode zijn heel veel inschrijvingen binnengekomen. Momenteel zijn wij voor alle bouwnummers met kandidaten in gesprek. Je kunt je nog inschrijven als reservekandidaat. Wij nemen dan contact met je op als er een optant uitvalt. Neem dan contact op met Molenbeek Makelaars in Zeist op 030 692 02 04 of mail naar zeist@molenbeek.nl.

Herbestemming Thomaskerk Zeist: verkoop gestart
Diederik Donker RM RT
Neem contact op met Diederik

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Zomereditie woningkrant 2024

Zomereditie woningkrant 2024

Molenbeek Makelaars publiceert de voorjaars-editie van de Wonen Werken & Leven krant 2024. Wat kunt u verwachten in onze krant? - Ons...
Voorjaarseditie Woningkrant 2024

Voorjaarseditie Woningkrant 2024

Molenbeek Makelaars publiceert de voorjaars-editie van de Wonen Werken & Leven krant...
Bekijk overzicht