Molenbeek Makelaars: Meer verkopen in hogere prijsklassen

Geschreven door Dagmar Daae RM RT op 21 januari 2021

Het aantal verkopen van woningen met een vraagprijs lager dan € 350.000 neemt af in de provincie Utrecht. Tegelijkertijd is het aantal verkopen van woningen met een hogere vraagprijs in het laatste kwartaal van 2020 maar liefst een kwart hoger dan een jaar eerder. Een gevolg van het opdrogende betaalbare aanbod en de forse prijsstijgingen.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2020 van Molenbeek Makelaars (partner in Dynamis).

Woningen 11% duurder geworden in 2020

Kopers in de provincie Utrecht betaalden dit kwartaal gemiddeld € 423.000 voor hun nieuwe woning, dit is ruim € 65.000 meer dan het landelijke gemiddelde. Een jaar geleden was dit verschil nog € 10.000 minder. In de provincie Utrecht zijn de woningprijzen gedurende 2020 met 11% toegenomen. In de gemeenten Utrecht en Amersfoort is een vergelijkbare prijstoename genoteerd.

Download de rapportage

40% minder aanbod in drie maanden

De keuzemogelijkheden voor woningzoekers worden niet alleen door de stijgende prijzen beperkt, maar ook door het dalende aanbod. In slechts drie maanden tijd is het aanbod in de provincie Utrecht met ruim 1.100 woningen gedaald. Ook in de steden binnen de provincie is het aantal keuzemogelijkheden voor woningzoekers ruimschoots afgenomen. Zo daalde het aanbod dit kwartaal in Utrecht met 320 woningen en in Amersfoort met 150 woningen. In beide gemeenten betekent dit een afname van circa 40%.

Download hier het rapport

Molenbeek Makelaars: Meer verkopen in hogere prijsklassen
Dagmar Daae RM RT
Neem contact op met Dagmar

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

De dynamiek op de bedrijfsruimtemarkt in provincie Utrecht is in 2022 gestagneerd. Door een dalend aanbodvolume zijn er minder mogelijkheden om geschikte bedrijfsruimte te vinden. Door het...
Sprekende Cijfers Q3 2022 | Woningmarkt

Sprekende Cijfers Q3 2022 | Woningmarkt

Het derde kwartaal van 2022 is alweer voorbij. Volgens de kwartaalrapportage 'Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2022'...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie