Molenbeek Makelaars: Bijzonder drukke zomer op Utrechtse woningmarkt

Geschreven door Dagmar Daae RM RT op 22 oktober 2020

Normaal gesproken zwakt de verkoopdynamiek af in de zomermaanden, maar in 2020 was dit in de provincie Utrecht niet het geval. De vele verkopen hebben de aanbodtoename uit de eerste maanden van de coronacrisis tenietgedaan.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2020 van Molenbeek Makelaars (partner in Dynamis).

Hoogste aantal verkopen sinds 2017

Woningzoekers slaan hun slag nu door de coronacrisis meer woningen in aanbod komen. In de gemeente Utrecht wisselden bijna 1.500 woningen van eigenaar, het hoogste aantal verkopen in een kwartaal sinds 2017. Een verkooppiek in de zomer is een bijzondere ontwikkeling, gezien de woningmarkt normaal in deze maanden in rustiger vaarwater terecht komt. Niet alleen in de gemeente Utrecht was sprake van een zeer dynamische zomer, maar door de gehele provincie werden meer woningen verkocht.

Toename woningaanbod was eenmalige oplevering

In de eerste maanden van de coronacrisis leek een keerpunt te ontstaan in de jarenlange aanboddaling, maar in de zomermaanden is gebleken dat het een eenmalige toename betrof. Ondanks het toegenomen aantal woningen dat te koop wordt gezet, is het aanbod verder afgenomen. Begin oktober staan alweer minder woningen te koop dan voor de coronacrisis. Er is hiermee sprake van een historisch laag aanbod.

Download hier het rapport

Molenbeek Makelaars: Bijzonder drukke zomer op Utrechtse woningmarkt
Dagmar Daae RM RT
Neem contact op met Dagmar

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Q1 2024 | Woningmarkt

Sprekende Cijfers Q1 2024 | Woningmarkt

In het eerste kwartaal van 2024 bereikte het aantal woningverkopen in Utrecht een recordhoogte sinds 2021, gedreven door een toename van huiseigenaren die besloten hun woning te verkopen....
Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Het vierde kwartaal van 2023 is alweer voorbij. In het afgelopen kwartaal was er in Utrecht een stijging van 10% in het aantal verkopen vergeleken met vorig jaar, voornamelijk door meer...
Bekijk overzicht