Molenbeek Makelaars: Voor het eerst in 4 jaar meer dan duizend woningen te koop in Utrecht

Geschreven door Marius Don RM RT op 22 juli 2020

De coronacrisis zorgt voor een opleving van de dynamiek op de Utrechtse woningmarkt. In de afgelopen drie maanden is het aanbod in de gemeente met maar liefst twee vijfde toegenomen, terwijl het hoogste aantal verkopen sinds 2017 is geregistreerd.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020 van Molenbeek Makelaars (partner in Dynamis).

Meer eigenaren zetten de woning te koop
Sinds de start van de intelligente lockdown worden in Utrecht een tiende meer woningen te koop gezet dan in 2019. Opvallend, gezien het aantal aanmeldingen in de eerste maanden van 2020 nog lager lag dan vorig jaar. Veel woningeigenaren zien dit als het juiste moment om te verkopen, om eventuele prijsdalingen en een slechtere verkoopbaarheid voor te zijn.

Woningzoekers grijpen hun kans
Door deze extra aanwas van aanbod krijgen meer woningzoekers de mogelijkheid om in de Domstad tot aankoop over te gaan en hier maken ze gretig gebruik van. Deze zoekers laten zich niet afschrikken door de toegenomen onzekerheid, maar zien dit juist als motivatie om zo snel mogelijk een woning te kopen. In totaal wisselden dit kwartaal 1.440 woningen van eigenaar, dit is het hoogste aantal verkopen sinds eind 2017.

Helft van het aanbod bestaat uit nieuwbouw
Naast de extra woningbezitters die hun huis te koop zetten, wordt het aanbod ook opgedreven door de verkoopstart van verschillende nieuwbouwprojecten. Inmiddels staan in gemeente Utrecht ruim 500 nieuwbouwwoningen te koop, sinds 2013 is dit aantal niet meer zo hoog geweest. De vele nieuwbouw heeft nog niet doorgewerkt in de verkoopcijfers, maar zal in de komende kwartalen de dynamiek verder aanjagen.

Download hier het rapport

Molenbeek Makelaars: Voor het eerst in 4 jaar meer dan duizend woningen te koop in Utrecht
Marius Don RM RT
Neem contact op met Marius

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Q1 2024 | Woningmarkt

Sprekende Cijfers Q1 2024 | Woningmarkt

In het eerste kwartaal van 2024 bereikte het aantal woningverkopen in Utrecht een recordhoogte sinds 2021, gedreven door een toename van huiseigenaren die besloten hun woning te verkopen....
Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Het vierde kwartaal van 2023 is alweer voorbij. In het afgelopen kwartaal was er in Utrecht een stijging van 10% in het aantal verkopen vergeleken met vorig jaar, voornamelijk door meer...
Bekijk overzicht