Sprekende Cijfers Kantoormarkten 2021

Geschreven door Iris Lageweg KRMT op 2 maart 2021

Coronacrisis veroorzaakt een forse daling van de vraag naar kantoren in Utrecht. De dynamiek op de Utrechtse kantorenmarkt is in 2020 sterk teruggevallen. Vergeleken met het voorgaande jaar werd maar liefst 130 duizend m² minder kantoorruimte verhandeld.

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2021 van Molenbeek Makelaars (partner in Dynamis).

Terughoudendheid bij bedrijven beperkt dynamiek

De coronacrisis heeft bedrijven terughoudend gemaakt om nieuwe ruimte aan te huren of aan te kopen. De huisvestingsbeslissing wordt mede uitgesteld door de onzekere effecten van het thuiswerken op lange termijn. De terughoudendheid heeft in 2020 geleid tot een totaal opnamevolume van slechts 62 duizend m² in de Domstad, een daling van ruim twee derde ten opzichte van het recordjaar 2019.

De stad Utrecht blijft onverminderd aantrekkelijk

Door de goede uitgangspositie op de Utrechtse kantorenmarkt blijven de gevolgen van de coronacrisis op de lange termijn beperkt. Een situatie van fors overaanbod zoals tijdens de vorige crises het geval was, treedt nu niet op. Een toename van de keuzemogelijkheden op de kantorenmarkt van Utrecht biedt voor een deel van de gebruikers juist mogelijkheden. Met name kwalitatief aanbod is in de afgelopen jaren steeds schaarser geworden.

Download de rapportage

Sprekende Cijfers Kantoormarkten 2021
Iris Lageweg KRMT
Neem contact op met Iris

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Het vierde kwartaal van 2023 is alweer voorbij. In het afgelopen kwartaal was er in Utrecht een stijging van 10% in het aantal verkopen vergeleken met vorig jaar, voornamelijk door meer...
Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

De dynamiek op de bedrijfsruimtemarkt in provincie Utrecht is in 2022 gestagneerd. Door een dalend aanbodvolume zijn er minder mogelijkheden om geschikte bedrijfsruimte te vinden. Door het...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie