Sprekende Cijfers Q1 2024 | Woningmarkt

Geschreven door Marius Don RM RT op 18 april 2024

In het eerste kwartaal van 2024 bereikte het aantal woningverkopen in Utrecht een recordhoogte sinds 2021, gedreven door een toename van huiseigenaren die besloten hun woning te verkopen. Opvallend is dat 27% van de momenteel beschikbare woningen nieuwbouw betreft, waarbij de meerderheid bestaat uit appartementen.

Er is een significant prijsverschil tussen de woningtypen: voor een appartement betaalt men gemiddeld €6.010 per m², terwijl dit voor een woonhuis €5.750 per m² is. Bovendien blijft Utrecht populair onder expats: in 2023 was circa één op de 49 kopers afkomstig uit het buitenland, een percentage dat aanzienlijk hoger ligt dan het landelijk gemiddelde van één op de 62.

Wilt u meer weten over de sprekende cijfers van Utrecht en omgeving?
In deze rapportage treft u de actuele woningmarktcijfers van Utrecht, Amersfoort, De Bilt, Houten, Nieuwegein, Soest, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Zeist en andere gemeenten.

Bekijk hier volledige rapportage

Sprekende Cijfers Q1 2024 | Woningmarkt
Marius Don RM RT
Neem contact op met Marius

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Het vierde kwartaal van 2023 is alweer voorbij. In het afgelopen kwartaal was er in Utrecht een stijging van 10% in het aantal verkopen vergeleken met vorig jaar, voornamelijk door meer...
Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

De dynamiek op de bedrijfsruimtemarkt in provincie Utrecht is in 2022 gestagneerd. Door een dalend aanbodvolume zijn er minder mogelijkheden om geschikte bedrijfsruimte te vinden. Door het...
Bekijk overzicht