Sprekende Cijfers Q2 2022 | Woningmarkt

Geschreven door Marius Don RM RT op 21 juli 2022

Het tweede kwartaal van 2022 is alweer voorbij. Volgens de kwartaalrapportage 'Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2022' heeft het aantal verkopen in Utrecht en Zeist het laagste punt bereikt voor een tweede kwartaal sinds 2015. De aanleiding voor deze daling is het gebrek aan keuzemogelijkheden voor woningzoekers, en de afgenomen rol van nieuwbouwwoningen in de verkoopdynamiek.
In Woudenberg heeft het aantal verkopen juist het hoogste punt voor een tweede kwartaal sinds de start van de metingen in 2008. Deze stijging is veroorzaakt door het toegenomen aantal eigenaren dat hun huis te koop zet.


Wilt u meer weten over de sprekende cijfers van Utrecht en omgeving?
In deze rapportage treft u de actuele woningmarktcijfers van Utrecht, Amersfoort, De Bilt, Houten, Nieuwegein, Soest, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Zeist en andere gemeenten.

Bekijk hier de volledige rapportage

Sprekende Cijfers Q2 2022 | Woningmarkt
Marius Don RM RT
Neem contact op met Marius

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Het vierde kwartaal van 2023 is alweer voorbij. In het afgelopen kwartaal was er in Utrecht een stijging van 10% in het aantal verkopen vergeleken met vorig jaar, voornamelijk door meer...
Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

De dynamiek op de bedrijfsruimtemarkt in provincie Utrecht is in 2022 gestagneerd. Door een dalend aanbodvolume zijn er minder mogelijkheden om geschikte bedrijfsruimte te vinden. Door het...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie