Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2020

Geschreven door Iris Lageweg KRMT op 2 november 2020

De coronacrisis laat ook in de aantrekkelijke binnenstad van Utrecht haar sporen na. Naast de terughoudendheid van ondernemers om nieuwe ruimte in gebruik te nemen tijdens de coronacrisis, heeft het oude centrum van Utrecht ook een stevige concurrent gekregen in de vorm van het vernieuwde Hoog Catharijne.

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2020 van Molenbeek Makelaars (partner in Dynamis).

Niet eerder zo weinig winkelmeters in gebruik genomen

Door de stagnatie in de vraag komt het totale opnamevolume tussen medio 2019 en medio 2020 uit op 2.850 m² in de binnenstad van Utrecht. Hiermee wordt een daling van ruim 10% gerealiseerd. In Almere (-54%) en Amersfoort (-26%) is de vraag nog sterker gedaald.

Leegstand blijft gelijk ondanks coronacrisis

De tijdelijke afzwakking van de dynamiek op de Utrechtse winkelmarkt heeft nog niet direct effect op de leegstandsniveaus. De leegstand van het aantal verkooppunten blijft in 2020 op een vergelijkbaar percentage staan als in 2019, namelijk 8% volgens Locatus.

Download de rapportage

Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2020
Iris Lageweg KRMT
Neem contact op met Iris

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Sprekende Cijfers Q4 2023 | Woningmarkt

Het vierde kwartaal van 2023 is alweer voorbij. In het afgelopen kwartaal was er in Utrecht een stijging van 10% in het aantal verkopen vergeleken met vorig jaar, voornamelijk door meer...
Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

De dynamiek op de bedrijfsruimtemarkt in provincie Utrecht is in 2022 gestagneerd. Door een dalend aanbodvolume zijn er minder mogelijkheden om geschikte bedrijfsruimte te vinden. Door het...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie