Wonen in de geliefde wijk Zuilen

Geschreven door Dagmar Daae RM RT op 1 december 2020

Veel mensen die in Zuilen wonen zijn gehecht aan hun buurt. Het voelt aan als een echt dorp op een paar minuten afstand van de stad. Veel ruimte voor groen maar de bakker, slager, bloemist, drogist, supermarkt en kinderopvang zitten om de hoek.

Zuilen wordt begrensd door de Vecht, het Amsterdam- Rijnkanaal, Spoorlijn Amsterdam- Utrecht en de Marnixlaan. Zuilen heeft een vooroorlogs deel en een naoorlogs deel. Van oorsprong was Zuilen een zelfstandige gemeente onderverdeeld in 8 verschillende buurten. De onstaansrechten beginnen bij de opkomende industrie in begin 20e eeuw. De herinnering van deze industrie vind je terug in de typische tuindorpen. De stad Utrecht groeide met de komst van de arbeiderswijken zowel op het voormalige Zuilense grondgebied als vanuit de Utrechtse binnenstad. Zuilen- Noord is grotendeels gebouwd ná de oorlog, hierdoor is er sprake van verschillende bouwperiode en architectuurstijlen.

Een rondje langs de Vecht met een bootje, de watervogels en de idyllische plekjes aan de waterkant maakt deze omgeving bijzonder. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en zwemmen. Zou u willen wonen op deze prachtige locatie? De woning gelegen aan de Prinses Irenelaan 180 is dan wellicht iets voor u. Gelijkvloers op de begane grond, een keurig afgewerkt appartement met maar liefst 104m² woonoppervlakte met vrij uitzicht over de Vecht. Door de vele raampartijen heeft de woonkamer opvallend veel licht, een keurige keuken welke beschikt over inbouwapparatuur, twee slaapkamers, een badkamer en een separaat toilet. Ook heeft u een grote privéberging (box) en een privéparkeerplaats. Het complex heeft een bijzondere uitstraling en architectuur. In de gemeenschappelijke binnentuin 'Éstrade' zijn er diverse plekjes waar u kan genieten van de zon en rust.

Wonen in de geliefde wijk Zuilen
Dagmar Daae RM RT
Neem contact op met Dagmar

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Zomereditie woningkrant 2024

Zomereditie woningkrant 2024

Molenbeek Makelaars publiceert de voorjaars-editie van de Wonen Werken & Leven krant 2024. Wat kunt u verwachten in onze krant? - Ons...
Voorjaarseditie Woningkrant 2024

Voorjaarseditie Woningkrant 2024

Molenbeek Makelaars publiceert de voorjaars-editie van de Wonen Werken & Leven krant...
Bekijk overzicht