Molenbeek Makelaars: Woningverkopen nemen in Utrecht weer voorzichtig toe

Molenbeek Makelaars: Woningverkopen nemen in Utrecht weer voorzichtig toe

Geschreven door Marius Don op 25 juli 2019

In de gemeente Utrecht is het hoogste aantal woningen verkocht sinds eind 2017. Door de toename van het aantal te koop staande woningen, kunnen weer meer woningzoekers tot aankoop overgaan. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2019 van Molenbeek Makelaars (partner in Dynamis).

Gemeente Utrecht voorloper in de provincie

Waar in de gemeente Utrecht de dynamiek langzaam weer toeneemt, is in het merendeel van de gemeenten in de provincie Utrecht het aantal verkopen nog aan het afnemen. In gemeenten als Amersfoort en Zeist zien woningzoekers nog niet de mogelijkheid om te profiteren van de aanbodtoename. Wanneer het aantal aangeboden woningen de komende tijd blijft toenemen, zal dit net als in Utrecht leiden tot meer woningverkopen.

Woningprijzen stijgen minder sterk in eerste helft 2019
In Utrecht vormt de toegenomen dynamiek nog geen aanjager van het prijsniveau. In de prijsontwikkeling is juist een tegenovergestelde ontwikkeling zichtbaar, in de eerste helft van 2019 is de toename sterk aan het afzwakken. In de huidige markt vormen de hogere prijzen van nieuwbouwwoningen de belangrijkste aanjager van de prijsontwikkeling.

Download de rapportage

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie