Molenbeek Makelaars: Woningverkopen nemen in Utrecht weer voorzichtig toe

Geschreven door Marius Don RM RT op 25 juli 2019

In de gemeente Utrecht is het hoogste aantal woningen verkocht sinds eind 2017. Door de toename van het aantal te koop staande woningen, kunnen weer meer woningzoekers tot aankoop overgaan. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2019 van Molenbeek Makelaars (partner in Dynamis).

Gemeente Utrecht voorloper in de provincie

Waar in de gemeente Utrecht de dynamiek langzaam weer toeneemt, is in het merendeel van de gemeenten in de provincie Utrecht het aantal verkopen nog aan het afnemen. In gemeenten als Amersfoort en Zeist zien woningzoekers nog niet de mogelijkheid om te profiteren van de aanbodtoename. Wanneer het aantal aangeboden woningen de komende tijd blijft toenemen, zal dit net als in Utrecht leiden tot meer woningverkopen.

Woningprijzen stijgen minder sterk in eerste helft 2019
In Utrecht vormt de toegenomen dynamiek nog geen aanjager van het prijsniveau. In de prijsontwikkeling is juist een tegenovergestelde ontwikkeling zichtbaar, in de eerste helft van 2019 is de toename sterk aan het afzwakken. In de huidige markt vormen de hogere prijzen van nieuwbouwwoningen de belangrijkste aanjager van de prijsontwikkeling.

Download de rapportage

Molenbeek Makelaars: Woningverkopen nemen in Utrecht weer voorzichtig toe
Marius Don RM RT
Neem contact op met Marius

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

Schaarste zorgt voor uitwijken ondernemers op bedrijfsruimtemarkt in Utrecht

De dynamiek op de bedrijfsruimtemarkt in provincie Utrecht is in 2022 gestagneerd. Door een dalend aanbodvolume zijn er minder mogelijkheden om geschikte bedrijfsruimte te vinden. Door het...
Sprekende Cijfers Q3 2022 | Woningmarkt

Sprekende Cijfers Q3 2022 | Woningmarkt

Het derde kwartaal van 2022 is alweer voorbij. Volgens de kwartaalrapportage 'Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2022'...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie